853

TOTALURILE SAPTAMIINII: Moldovenii “maninca” in fiecare zi cite o promisiune




Liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană în toamna anului viitor este imposibilă. Spun asta deoarece cred ca partidele de guvernămînt au intrat în campanie electorală și încearcă prin diferite declarații și promisiuni goale să atragă electorat.
 
Actuala guvernare ca si precedenta au facut promisiuni esuate. Cîte promisiuni au fost făcute și cu ce ne-am ales? Patru ani au trecut și nu vedem nicio schimbare. Acum, cînd a mai rămas puțin pînă la următoarele alegerile parlamentare, încearcă să se mențină la putere promițînd oamenilor regim liberalizat de vize.
 
Va oferi acest regim de vize locuri de muncă oamenilor? Nu. Această facilitate este doar în favoarea a 10% dintre moldoveni. Ceilalți sînt săraci și nu-și pot permite călătorii în Europa. Nu fac altceva decît să ducă oamenii de nas.
 
Pe ultima sută de metri până la alegerile din Parlamentul European (care se vor desfăşura în vara–toamna 2014) parlamentarii se grăbesc să-şi realizeze angajamentele luate întru susţinerea parcursului european al R. Moldova. După cum evoluează lucrurile, cetăţenii R. Moldova ar putea circula în spaţiul european fără vize deja din mai 2014. Dar oare nu este si lucrul asta o promisiune precum a facut-o anterior Filat?
 
Vlad Filat a declarat încă odată, că Moldova foarte curînd va obţine un regim fără vize cu Uniunea Europeană şi acest lucru se va întîmpla pînă la campania electorală din 2014. Cum putem da crezare acestor declaraţii, dacă în 2010 Filat a mai promis, că Moldova va primi regim fără vize în 2012.
 
Odată cu semnarea Acordului de asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, moldovenii vor putea călători timp de trei luni fără viză.
 
Declaraţia aparţinea şefului Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, ambasadorul Dirk Schuebel.
 
Toţi cetăţenii vor putea călători timp de trei luni fără viză, desigur aceasta nu va include permisul de a lucra în Europa, aşa cum nu a fost inclus pentru început la toate ţările membre ale Uniunii Europene”, declară Dirk Schuebel.
 
De asemenea, oficialul european susţine că în procesul de liberalizare a regimului de vize, Moldova se îndreaptă în direcţia corectă. „Începând dialogul în 2010, Uniunea Europeană nu a crezut că deja în 2012 se va trece la pasul al doilea al acestui dialog. Acum, în mare parte totul depinde de Moldova. Noi vom analiza atent cât de repede se va aproba şi adopta implementarea Legii antidiscriminare. Dacă totul va decurge conform rigorilor, sunt convins că Moldova va putea trece la următorul pas în procesul de liberalizare a vizelor”, a mai adăugat Dirk Schuebel.
 
Oare Moldova are nevoe de asa ceva? cine ar putea pleca in UE? Aici se simte un miros puternic venit din partea SUA. Cert este faptul ca nu mergem pe o cale dreapta chiar daca avem atitea oficisli europeni veniti din toate partile care ne declara numai minciuni si afirmatii.
 
Astazi, am citi o alta promisiune, moldovenii vor circula in UE fara vize déjà din 2015, oare nu circulam inca din 2010? cum spunea Filat?
 
Cetățenii Republicii Moldova ar putea călători în Uniunea Europeană fără vize din anul 2015. Despre aceasta a anunţat Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso astăzi, la Bruxelles, după întrevederea cu Premierul Iurie Leancă.
 
Stimati moldoveni nu sunt eu persoana care sa va zica ce cale sa alegeti dar nu credeti promisiunilor, pentru a ajunge la putere ei fac tot posibilul, isi pot vinde si parintii doar ca sa stee in fotoliul guvernarii.


0