886

Filat: “Asteptam regimul liberalizat de vize”




Fostul premier, Vlad Filat a vorbit despre noul sezon politic in Republica Moldova intr-un interviu acordat pentru Moldpres. Acesta este de parere ca politicienii vor trebui să adopte mai multe decizii importante cu impact direct asupra cetăţenilor.
 
Va fi unul de maximă importanţă pentru prezentul şi viitorul Republicii Moldova, un sezon politic în care politicienii vor trebui să dea dovadă de maximă responsabilitate şi maturitate politică, dat fiind faptul că în aceste luni urmează să fie adoptate mai multe decizii importante cu impact direct asupra cetăţenilor. Aici am în vedere şi adoptarea bugetului de stat pentru anul viitor, a bugetului asigurărilor sociale de stat, a bugetului asigurărilor medicale obligatorii, cît şi a acelor legi ce vizează parcursul nostru european, dat fiind faptul că, în luna noiembrie, la Vilnius, în cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic, urmează să fie parafat Acordul de Asociere RM-UE, dar şi adoptată decizia privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a spus Filat.
 
Deasemenea Filat a vorbit si despre cazul BEM dar sic el al Aeroportului International Chisinau.
 
Pot să vă spun că declaraţiile pe care le fac unii reprezintă un fals ordinar, nu au nimic în comun cu realitatea. De aceea, las pe conştiinţa lor aceste speculaţii. Important acum este ca Banca şi Aeroportul să se dezvolte, iar pentru ca lucrurile să fie anume aşa avem instituţii responsabile ale statului. Ca şi oricare cetăţean al Republicii Moldova, eu îmi doresc să fie valorificate investiţiile ce vin, să aducem noi investiţii, să se dezvolte economia şi, cel mai important, să fie create noi locuri de muncă”, a declarat liberal-democratul.


0