784

Basescu: Moldoveni, cereti unirea si o veti avea!




Preşedintele României, Traian Băsescu, a reluat idea unirii Republicii Moldoiva cu România şi astăzi, în cadrul şcolii de vară de Izvoru Mureşului (Harghita), la care participă reprezentanţi ai comunităţilor româneşti de peste hotare. “Moldoveni, cereţi unirea şi o veţi avea!', a spus preşedintele Traian Băsescu.
 
"Cred că, în primul rând de la cetăţenii Republicii Moldovei trebuie să plece corectarea istoriei în propria Constituţie. Vorbim de unirea Republicii Moldova cu România. Există în populaţia Republicii Moldova şi un filon sănătos care merge spre acest lucru. Dar cei care reprezentaţi aici asociaţii din Republica Moldova puteţi să o spuneţi deschis că marea majoritate nu doreşte unirea, în acest moment, cu România. Iar eu spun ce am mai spus la Chişinău. Le spun cetăţenilor Republicii Moldova: Cereţi unirea şi o veţi avea", a spus Băsescu.
 
Precizam că preşedintele Traian Băsescu a făcut declaraţii unioniste şi în cadrul întâlnirii, la Chişinău, cu reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova.


0