735

(video) Voronin vorbeste deschis cum vrea sa-i “ingloade” pe socialisti. Dodon: Nu o sa va ajute!




Comuniştii s-au speriat de creşterea încrederii populaţiei în Partidul Socialiştilor şi s-au “cuplat” cu liberal-democraţii pentru a pune piedici partidului condus de Igor Dodon. Cam în aşa mod explică liderul PCRM, Vladimir Voronin, implementarea legii care prevede ridicarea pragului electoral.
 
Şeful comuniştilor a recunoscut, într-o conferinţă de presă, că proiectul PCRM votat săptămîna trecută, în prima lectură, de către PLDM şi PCRM, privind ridicarea pragului electoral este o răzbunare împotriva partidelor lui Igor Dodon și Vadim Mișin.
 
Săptămîna trecută, Igor Dodon a declarat că ridicarea pragului electoral nu reprezintă o ameninţare pentru socialişti, întrucît formaţiunea are destui susţinători pentru aa accede în următorul Parlament.
 
“Majorarea pragului electoral nu o să vă ajute. Socialiştii vor fi în următorul Parlament”, a precizat Dodon.
 
Actualităţi.md precizează că proiectul comuniştilor prevede creşterea pragurile electorale de la 4% la 6% pentru partidele politice, de la 7% la 9% pentru blocurile electorale create din două partide și de la 9% la 11% pentru blocurile electorale din trei și mai multe partide politice.
 
Amintim că rezultatele sondajului Asociației Sociologilor și Demografilor, publicat în aprilie curent, îi garata succese partidului condus de Igor Dodon, indicînd creşterea ratingului formaţiunii. Potrivit cifrelor date publicităţii, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate, formaţiune ar acumula cel puţin 5 la sută din voturile alegătorilor.

VIDEO

0