754

”Prostanacul” Filat, distrus definitiv de Plahotniuc




Mulți scriau pe parcursul zilei, după ce văzuseră umilirea publică a lui Filat în fața lui Plahotniuc, prin care acesta își cerea scuze de la Al Capone de Grozești că l-a făcut mafiot, omul politic Vlad Filat a murit. Ei, dacă n-o fi murit după ce s-a umilit în ultimul hal, demonstrând în fața întregii țări că n-are pic de demnitate în el, Filat a murit, cu siguranță, imediat după decizia Curții Constituționale, cum că numirea sa în calitate de candidat la funcția de Premier ar fi neconstituțională.

Filat a fost umilit în ultimul hal, iar apoi decapitat
Sincer, am râs copios când am văzut decizia Curții Constituționale. Luate toate la un loc, cele petrecute în ultimele zile demonstrează încă odată cât de demonică este mașinăria condusă de Plahotniuc și cât de bine funcționează aceasta. Filat, în îngâmfarea sa nemărginită, a intrat în capcana întinsă de Plahotniuc, căzând în ea aidoma unui ageamiu de primă clasă. 
Nu știu al cui a fost planul și cine l-a ticluit, dar e un model de cum poți să distrugi în decurs de doar câteva zile un politician cu 30-35% din preferințele cetățenilor. Dar hai să le luăm pe rând:

1. Votarea judecătorilor de la Curtea Constituțională - Cei doi judecători de la CC, Popa și Băieșu, unul al lui Ghimpu și altul al lui Plahotniuc, votați de Filat, a fost primul pas din sinucidere. CC trebuia să aibă cvorum pentru a se îndeplini planul.

2. Reformatorii lui Ghimpu - Au urmat reformatorii lui Ghimpu. Unii s-au lansat în tot felul de presupuneri, cum că, vezi Doamne, Filat i-ar fi cumpărat pe ăștia. Nu știu care a fost toată tărășenia, nu este însă exclus ca acești așa-ziși reformatori să fi fost scoși tot de Plahotniuc, pentru a-i da asigurări lui Filat că, în condițiile votării sale în fruntea unui nou guvern, vor fi găsite cele 51 de voturi necesare. 

3. Votarea Procurorului General - După ce Filat a primit toate asigurările că va fi votat de către Plahotniuc în fruntea unui nou guvern, a început a se înfiripa coaliția care, liderul PLDM spera să-i aducă un nou mandat în fruntea guvernului. Așadar, Filat a votat fără să crâcnească pentru pentru Gurin. Nici nu a mai contat că tot el, Vlad Filat, cu o săptămână înaintea votului îl desființa pe același Gurin. 

4. Modificarea sistemului de vot - După ce și-a asigurat Procurorul General, respectiv protecția că nu va fi acționat în justiție și că va putea să-și continuie hoțiile în voie, Plahotniuc și-a mai realizat un plan cheie: implementarea sistemului de vot mixt. Având la dispoziție miliarde și trăind în Moldova, un astfel de sistem de vot îți poate aduce majoritatea în Parlament chiar dacă te cheamă Al Capone de Grozești și ești cel mai detestat politician din țară.

5. Umilirea publică a lui Filat - Îmi părea mai mult decât suspectă bunăvoința lui Plahotniuc față de Filat din ultimele zile. Chiar dacă umilirea publică, lipsită de orice pic de demnitate a lui Filat, începută vineri și încheiată astăzi prin niște scuze pur și simplu scârboase ar lăsa impresia că Plahotniuc l-ar fi putut ierta, nu era deloc așa. Plahotniuc nu iartă pe nimeni, mai ales pe Filat, cel ce a lansat niște acuzații atât de grave în legătură cu el. Așa că Plahotniuc a vrut întâi să-l pună în genunchi pe Filat, să-l oblige pe acesta să-și retragă toate acuzațiile și să-și ceară scuze public, pentru a se răzbuna, dar și pentru a-și mai spăla din imaginea. 

6. Lovitura finală: ”Filea, prietene, nu poți fi Premier” - După întâlnirea de la sediul PD, Filat semănă extrem de mult cu Mircea Geoană după anunțarea rezultatelor exit-poll-ului de la ultimele prezidențiale de la București. Radia de bucurie. Și cum avem același sânge, ”Prostănacul” (porecla lui Geoană în România) Geoană are un frate dincoace de Prut - ”Prostănacul Filat”. În îngâmfarea sa nemărginită, lipsit de orice consilier valoros, Filat a uitat de Curtea Constituțională și de fostul său bun prieten, Sandu Tănase. Eh, Filea, Filea, tu chiar ai crezut că Sandu o să uite cum ți-ai bătut joc de el înainte de campania electorală pentru alegerile din Chișinău? Eh, Filea, Filea, tu chiar ai crezut că Plahotniuc te mai face, încă odată, Premier? Eh, Filea, Filea, ”Prostănacule”, nu ți-a trezit suspiciuni ca această decizie să se ia azi, tocmai când ți-ai cerut scuze în genunchi de la Al Capone de Grozești?
 
Filat, între sinucidere politică și sinucidere politică
Cu permisiunea cititorilor, îl voi numi mai departe pe Filat - ”Prostănacul”. Nu cred că Mircea Geoană se va supăra, mai ales că la cât de ușor a căzut în capcană ”Prostănacul” nostru, el e mic copil pe lângă Filat.
Așadar, ce soluții i-au rămas ”Prostănacului” de Chișinău? Plahotniuc îi va zice: ”Vladik, noi ne-am înțeles, da iaca nu mă lasă constituția să te votez. Și constituția e sfântă!” Și ”Prostănacul” se va revolta, va da declarații dure, va cere respectarea angajamentelor. 
Care angajamente, ”Prostănacule”, Sandu Tănase, Plahotniuc și constituția nu te vor Premier. Ce-ți rămâne să faci? Să refuzi să nominalizezi pe altcineva din PLDM și să ne împingi către anticipate sau să desemnezi un alt Premier și să rămâi simplu membru de partid?
”Prostănacule”, când îți ziceam acum 2 luni, prin intermediul acestui modest blog că dacă nu mergi în anticipate, Plahotniuc te distruge, tu ce făceai? Îți puneai lătrătorii de serviciu să mă atace, iată ce făceai. 
Ei bine, ”Prostănacule”, unde se află acum Mircea Geoană în România? Acolo, ”Prostănacule” vei fi și tu. În maximum un an de zile. 

Sursa: Alex Cozer


0