796

Vlad Filat, “in genunchi” in fata lui Plahotniuc: Am gresit!




Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, şi democratul Vlad Plahotniuc, s-au împăcat . Într-un interviu acordat agenţiei de presă de stat “Moldpres”, Filat spune că  între el şi vicepreşedintele PLdeseori au loc divergențe însă, de fiecare dată au reuşit să găsească compromis.
 
“Totul depinde dacă fiecare este de acord că astăzi Republica Moldova are nevoie de avansare pe agenda sa europeană. Cred că doi politicieni, indiferent de divergențe, găsesc compromisul atunci cînd fac referință la angajamentele pe care le au în fața cetățenilor. Indiferent de tensiuni, crize politice, noi am găsit acest compromis – modernizarea europeană a Republicii Moldova. Prin urmare, am avut mai multe discuții pe teme divergente, atît public, cît și în discuțiile private. Noi am comunicat în toată această perioadă, iar asta ne-a ajutat să ne clarificăm acolo unde am avut nelămuriri”,spune Filat.
 
Vlad Filat a recunoscut că uneori a preferat să acuze pe altcineva, decît să îşi recunoască greşelile, însă nu spune clar dacă regretă acuzaţiile pe care i le-a adus, anterior, democratului Vlad Plahotniuc.
 
"Toţi avem uneori tendinţa de a căuta vinovaţi în alte părţi şi uităm lucrurile cele mai importante – angajamentele pe care le avem faţă de cetăţeni. Aşa e activitatea politică. Recunosc, în politică deseori ajungi în situaţia, cînd unele probleme să le concentrezi la nivel de o persoană. Spre regret, nu e fără "păcate". Într-o activitate politică nu trebuie să personalizezi problemele. Eu am avut puncte radical diferite pe domenii de principiu cu domnul Plahotniuc, dar important este să găseşti mecanisme de conlucrare pentru viitorul ţării, pentru angajamentele pe care le ai în faţa cetăţenilor. Exemplul ultimei crize politice este elocvent", a declarat Vlad Filat.
 
Actualităţi.md aminteşte că, acum două luni, preşedintele PD, Marian Lupu şi liderul PL, Mihai Ghimpu, au declarat că Filat şi Plahotniuc au fost la un pas de bătaie, la una dintre şedinţele AIE 2.


0