847

EXCLUSIV! Politia Rutiera a ramas FARA MASINI DE SERVICIU! Dorin Chirtoaca a RETRAS peste 30 de MASINI din cele daruite politist





Situaţie complicată pentru angajaţii Direcţiei Poliţie Rutieră! Primăria capitalei a retras cel puţin 30 de automobile, de model Dacia Logan, Chevrolet Aveo şi Lada, care fusese distribuite Serviciului Poliţiei Rutiere şi Regimentului de Patrulă şi Santinelă „Scut".
 
Informaţia a fost confirmată pentru Actualităţi.md, de către persoane care activează în direcţia Poliţie Rutieră. Potrivit sursei, de cel puţin trei zile, de cînd municipalitatea şi-a retras “cadourile”, mai mulţi angajaţi ai Poliţiei Rutiere sunt nevoiţi să folosească automobile 902, iar alţii îşi facă meseria de agent de circulaţie, fără a avea maşină de serviciu.
 
Deocadată, Primăria nu a anunţăt care este scopul retragerii acestor automobile, însă se vorbeşte că ar fi vorba despre o pedeapsă a autorităţilor locale pentru Ministerul de Interne că şi-a luat în subordine poliţia municipală.
 
Actualităţi.md aminteşte că, Poliţia municipală, pînă nu demult era finanţată de catre Consiliul municipal Chişinau, iar după alegerile locale din 2007 a fost subordonată exclusiv Ministerului de Interne.
 
În 2011, din bugetul municipal au fost alocate 2 milioane lei pentru completarea parculului auto al poliţiei municipale cu 20 de autoturisme noi, de model Chevrolet Aveo, iar în luna decembrie 2010, Primăria Chişinău a mai procurat 10 maşini noi pentru poliţie.


0