693

PG: Ultimele DETALII din dosarul 7 aprilie




14 poliţişti au fost condamnaţi, iar alți 20 de poliţişti au fost achitați. În privinţa unui poliţist s-a incetat procesul penal cu tragerea la răspundere contravenţională. Acestea sunt ultimele date prezentate astăzi, 3 aprilie, de Procuratura Generală.
 
Potrivit sursei, la etapa actuală Procuratura Generală, în rezultatul devastărilor în masă de la 7 aprilie au fost pornite 102 cauze penale din această categorie, expediate în judecată – 31 cauze penale în privinţa a 43 de persoane. 
 
Pentru comiterea infracţiunilor de dezordini în masă şi jafuri, instanţele de judecată au pronunţat 18 sentinţe în privinţa a 27 persoane: Condamnări în 8 cauze penale în privinţa a 13 persoane
• Achitări – 1 cauză penală în privinţa unei persoane
• A fost încetat procesul penal în 9 cazuri în privinţa 13 persoane 
 
Procurorii cercetează şi infracţiunile săvîrşite de reprezentanţii autorităţilor publice contra protestatarilor şi altor persoane, catalogate ca exces de putere, tortură etc. comise după evenimentele din aprilie 2009.
 
Urmărirea penală a fost suspendată în 3 cauze penale în privinţa a 6 persoane care se eschivează de la organul de urmărire penală (4 dintre care sunt minori). Urmărirea penală a fost încetată în 68 de cauze penale în privinţa a 178 persoane, inclusiv pe motiv de împăcare a învinuiţilor cu reprezentanţii statului.  


0