658

Voronin poseda arta actoriei


Voronin este greu de crezut, într-o zi spune una şi în altă zi cu totul altceva. Să nu uităm că liderul comuniştilor mereu nu se împacă cu Mihai Ghimpu, Vlad Filat dar şi cu Vladimir Plahotniuc, în genere Voronin urăşte alianţa.
Amintesc că la 13 iulie 2011 într-o conferinţă de presă, acesta a adus critici coaliţiei de guvernămînt.

Atunci Voronin a criticat Puterea în următorii termeni:

În rezultatul guvernării de doi ani a Alianţei pentru Integrare Europeană, astăzi, după 20 de ani de independenţă, în acest colţ al Europei s-a creat o juntă măruntă, dar agresivă şi antieuropeană, care nu recunoaşte drepturile omului, democraţia, libertăţile civile şi propria suveranitate”, spunea Voronin.

Apoi, fiind încă sub impresiile recentei sale întîlniri între patru ochi cu şeful puterii executive centrale, Vladimir Filat, şeful Opoziţiei parlamentare a făcut o reverenţă către cel dintîi, dorind parcă să-l absolvească personal de orice responsabilitate.

Iată cum s-a exprimat Voronin: „Trist, dar fapt: chiar şi în adresarea de ieri a Prim-ministrului Republicii Moldova, Vlad Filat, au fost date practic aceleaşi aprecieri situaţiei. Unul din pilonii Alianţei protestează cu indignare împotriva însăşi a Alianţei, demonstrându-şi în mod deschis pesimismul şi scepticismul faţă de perspectivele puterii moldoveneşti”.

Peste ceva timp, liderul comunist a tot criticat guvernarea actual aducănd chiar şi dovezi. Pe de altă parte întrebarea vine tot de aici, de ce Voronin se afişează la unele evenimente alături de cei pe care mereu i-a criticat?
Exemplul d emai jos indică clar lucru că Voronin uneori umblă cu mîţa în sac.

Presedintele PLDM, Vlad Filat, împreună cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, au depus astazi, 15 ianuarie,  flori la Complexul memorial din sectorul Rîşcani al Capitalei. Cei doi ai participat la ceremonia prilejuita de împlinirea a 24 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan.

Exemplele pot continua la nesfîrşit, ceea ce se întîmplă la moment în politică lasă de dorit, haosul se lasă peste ţară. Fiecare se gîndeşte la putere.

0