705

(video) S-au UMPLUT de BANI dupa ce au OMORIT oameni virsnici de prin capitala





Schemă criminală de toată groaza a fost descoperită în Chişinău. Patru bărbaţi, cu vîrsta cuprinsă între 27 şi 35 de ani,  au cîştigat zeci de mii de euro, omorînd bătrîni de prin capitală.
 
Aceştia se împrieteneau cu victimele, intrau in posesea actelor, apoi îi ucideau pentru a intra în posesia caselor acestrora.
 
Gruparea a activat în perioada anilor 2010 – 2012.
 
În primul caz, este vorba despre omorul comis în primăvara anului 2010, asupra unei persoane de gen masculin, cu vîrsta de aproximativ 80 de ani, care nu avea careva rude apropiate pe teritoriul Republicii Moldova şi care deţinea în proprietate un bun imobil situat în sect. Botanica al mun. Chişinău.
 
Acesta a fost omorît, prin aplicarea loviturilor cu pumnii şi picioarele peste părţile corpului, iar cadavrul acestuia a fost transportat şi îngropat într-un lan agricol, situat în extravilanul unei comune din r-nul Orhei. După comiterea omorului, unul dintre membrii grupării date, avînd la mînă o procură care a fost falsificată cu participarea notarului, s-a ocupat cu perfectarea actelor pentru realizarea bunului imobil, după care acesta a vîndut bunul dat contra sumei de aproximativ 30 mii de euro.
 
În al doilea caz, infractorii au fost mai inventivi, cu ajutorul actelor falsificate, au înstrăinat apartamentul unei doamne, care era situat în sect. Buiucani al mun. Chişinău, contra sumei de aproximativ 32 mii de euro. Ulterior, aceştea folosindu-se de faptul că aceasta are o vîrstă înaintată, au omorît-o în casa de vacanţă a ei, care era situată într-o cumună de la nordul republicii, prin metoda strangulării, înscenînd suicidul acesteia.
 
Infracţiunile au fost descoperite şi datorită concluziilor expertizelor grafoscopice, care au demonstrat că semnăturile efectuate din numele proprietarilor bunurilor imobile, erau efectuate de către unul dintre membri grupării criminale date, prin imitarea semnăturilor autentice.
 
Actualmente se află în stare de arest doi dintre membrii grupării date, iar al treilea este anunţat în căutare internaţională, fiind întreprinse acţiuni de urmărire penală întru stabilirea participării lor şi la comiterea altor infracţiuni similare.
 
VIDEO
 
Dacă aceştea vor fi găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunilor imputate, ei riscă pedeapsă cu închisoare de la 12 la 20 de ani, sau detenţiune pe viaţă. 


0