627

Partidele de stinga s-au REUNIT la un forum. Uite ce PLANURI si-au facut reprezentantii acestor formatiuni

www.actualitati.md/md/politica/partidele-de-stinga-s-au-reunit-la-un-forum-uite-ce-planuri-si-au-facut-reprezentantii


Reprezentanţii a cinci partide de stînga au convoacat, astăzi, forul: «Moldova: Alternativa de stînga». Printre cei care au fost prezenţi la acest eveniment sunt Partidul Socialiştilor şi cel Popular Socialist, formaţiunile "Patrioţii Moldovei", "Renaştere" şi "Moldova Unită".
 
Forul, organizat de Iniţiativa Civică a fost organizat pentru “o consolidare liberă a ideilor şi oamenilor, convinşi de necesitatea unor schimbări cardinale în ţara noastră”, au menţionat autorii iniţiativei.
 
Potrivit liderului PSRM, prezent la acest eveniment, unul din scopurile întîlnirii de astăzi este de a crea o platformă socio-politică largă pentru promovarea valorilor de stînga în Republica Moldova.
 
În Republica Moldova se creează un fundal favorabil pentru promovarea mesajelor de stînga şi pentru afirmarea forţelor de stînga. La modul practic, cetăţenii aşteaptă apariţia unei alternative politice, atît în raport cu AIE, care s-a compromis iremediabil, cît şi în raport cu PCRM, care s-a radicalizat în mod patologic şi a devenit un partid al răzbunării.
 
Socialistul şi-a exprimat speranţa că partidele de stînga vor semna cu toţii o declaraţie, care să certifice faptul că forţele de stînga din Republica Moldova au o viziune comună asupra lucrurilor şi se pot înţelege între ele.
 
Vreau să vă rog ca acest for să fie o platformă pentru dialog şi respect reciproc. Şi să comunicăm de aceeaşi manieră de acum încolo, în numele valorilor pe care le împărtăşim. Cît ne priveşte, vă asigur că Partidul Socialiştilor, pe care îl reprezint, îşi va onora obligaţiunile pe care şi le-a luat”, a declarat Dodon.
 
Acelaşi lucru l-a declarat şi liderul formaţiunii "Renaşterea", Vadim Mişin. Acesta vrea ca întîlnirea de astăzi să însemne un început al unirii partidelor din stânga din Republica Moldova.
 
“Eforturile stîngii trebuie să fie unite. Consider că locomotiva acestei iniţiative este societatea civilă”, a spus deputatul. 


0