505

Le-a PROMIS permise de conducere, a luat BANII si a DISPARUT!


O femeie din Bălţi a fost condamnată la detenţie pentru mai multe infracţiuni însuşind sute de mii de lei.
Procuratura anunţă că pe parcursul anilor 2007 – 2008 aceasta prezentîndu-se drept angajată a secţiei înregistrare a transportului le-a promis la nouă persoane că le va ajuta să obţină permise de conducere fără a trece cursurile speciale.

Pentru „serviciile” acordate, afacerista a cerut şi a însuşit 28500 lei după care a dispărut.

În aceeaşi perioadă, neavând careva împuterniciri de a vinde un apartament, escroaca a primit pentru înstrăinarea imobilului bani şi un automobil în valoare totală de 112 mii lei.

Sub pretextul acordării ajutorului la înstrăinarea unui automobil care era sub sechestru, femeia a primit 130 mii de lei, bani pe care i-a însuşit.

Unei alte persoane, femeia i-a promis că o va ajuta la devamarea automobilului, însă după ce a primit 1350 de euro, aceasta a dispărut.

Un an mai târziu, făptaşa a împrumutat de la două persoane aproximativ 74 mii de lei cu care a dispărut, astfel cauzându-le părţilor vătămate o daună materială în proporţii mari.

Procurorii au mai constatat că, activând în calitate de director al unui agent economic, femeia folosindu-se de situaţia de serviciu a primit timp de câteva luni de la mai mulţi şoferi peste 30 mii de lei pentru achitarea impozitului pentru drum, bani pe care nu i-a transferat în contul statului.

Tot în 2009, fiind consultant în asigurări auto, inculpata a încheiat 136 de contracte de asigurare obligatorie de răspundere civilă în valoare de peste 100 mii lei care nu au fost introduşi în casa întreprinderii. La fel s-a stabilit că nu se ajung şi blanchete ale certificatelor de asigurare în sumă de aproape 60 mii lei.

Inculpata a mai eliberat şi 6 Cărţi Internaţionale de Asigurare pentru Autovehicule în valoare de peste 5 mii lei, care la fel nu au fost introduşi în casa întreprinderii.

Femeia a mai fost condamnată şi pentru faptul că, în 2012, a organizat un atac tâlhăresc asupra unei persoane care a fost atacată de doi bărbaţi şi deposedată de bani şi bunuri în sumă de peste 162 mii lei.

Menţionăm că, în acea perioadă inculpata activa ca taximetristă şi cunoştea că victima dispune de sume mari de bani, deoarece a transportat-o de mai multe ori la un cazinou din capitală.

Pentru comiterea escrocheriei, delapidarea averii străine, cauzarea de daune materiale prin înşelăciune şi organizarea atacului tâlhăresc, inculpata, în vârstă de 36 ani, a fost condamnată la 12 ani privaţiune de libertate.
  Unul dintre bărbaţi care a săvârşit atacul tâlhăresc a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar celuilalt i s-a stabilit o pedeapsă sub formă de amendă în sumă de 6 mii lei.

0