731

(video) Chisinau: A IMPUSCAT in directia unui politist, dupa ce i-a cerut sa prezinte actele




Un tînăr în vîrstă de 26 ani, originar din localitatea Dubăsarii Vechi raionul Criuleni, a fost reţinut pentru 72 de ore, după ce a împuşcat în direcţia unui polliţist.
 
Incidentul a avut loc în seara zilei de 29 ianuarie curent, într-o curte din strada Ismail 102/2. În acest perimetru erau antrenaţi trei ofiţeri la desfăşurarea măsurilor operative, privind combaterea infracţiunilor stradale, în special cazurile de jafuri.
 
Individul a nimerit în vizorul poliţiştilor deoarece avea un comportament suspect. În momentul când a fost întrebat să se prezinte, ultimul a scos din buzunar un pistol şi a împuşcat în direcţia ofiţerilor. El nu a reuşit să fugă de la locul faptei ca fost imobilizat şi încătuşat. Imediat a fost solicitată grupa operativă şi intervenţia organelor de procuratură pentru documentarea incidentului. Pistolul cu ţeava ghintuită s-a stabilit a fi de tip “Baikal” calibrul 9mm şi era încărcat cu 9 cartuşe. la La faţa locului făptaşul a declarat că arma ar fi găsit-o pe o stradă din sectorul Buiucani şi scopul lui era să-l ameninţe pe un cunoscut pentru că i-ar fi dator cu nişte bani. Veridicitatea declaraţiilor lui urmează a fi verificată însă poliţiştii îl bănuiesc că el urmărea vreo persoană pentru a o deposeda de bunuri.
 
Ulterior s-a stabilit că pistolul respectiv a fost furat dintr-o locuinţă din or. Străşeni în vara anului 2011.
 
Pe marginea acestui caz a fost pornită o cauză penală. Bănuitul riscă privaţiune de libertate de la 4 la 8 ani.
 
VIDEO
 
Totodată în cadrul acţiunilor de urmărire penală se va investiga complicitatea lui la comiterea altor infracţiuni.


0