856

BOMBA! Universitatea din SUA: Dorin Recean NU a studiat la noi




Se pare că ministru de Interne, Dorin Recean, totuşi nu a fost chiar sincer cînd şi-a scris CV-ul. Publika TV a reuşit să i-a legătura cu administraţia instituţiei de învăţămînt din SUA pe care ministrul a scris în CV că ar fi absolvit-o, însă surpriză: cei de acolo spun că universitatea nu a avut niciodată un student din Moldova cu numele Dorin Recean.
 
Actualităţi.md precizează că în CV-ul ministrului de Interne este menţionat că Recean are diploma de masterat, obţinută la Newport University la specialitatea Administrarea Businessului diploma de masterat a Newport University, filiala Belgia.
 
Administraţia Newport University a confirmat pentru aceeaşi sursă că are o singură filială pe teritoriul Europei - în Letonia şi nu în Belgia, aşa cum scrie în CV—ul lui Recean.
 
Totuşi, în ziarul "Adevărul" a apărut declaraţia lui Erik Evergik, care se prezintă drept reprezentant special al Newport University în Europa de Est. El susţine că Recean, într-adevăr, a urmat studii de masterat în Belgia. Deşi Evergik susţine că noua denumire a instituţiei este Janus University, fapt confirmat şi de informaţiile apărute pe mai multe site-ri, în CV-ul ministrului de Interne, Dorin Recean se menţionează că până în prezent el este lector în cadrul Newport University International, Chişinău.
 
Actualităţi.md aminteşte că preşedintele organizaţiei “Antimafie”, Sergiu Mocanu a declarat ieri Recean şi-ar fi cumpărat diploma de master de la piaţa “Calea Basarabiei”. În replică, ministrul a plasat pe Facebook o fotografie de la balul de absolvire a Newport University.


0