872

70 MII de TIGARETE si ZECI de litri de bauturi alcoolice, descoperite la vama




Au încercat să treacă vama cu peste peste 70 mii ţigarete şi 42 litri de băuturi alcoolice nedeclarate. Cazul a avut loc în seara zilei de 1 ianuarie 2013, la postul vamal Leuşeni-Albiţa şi la punctul de trecerea frontierei de stat Ocniţa-Sokireanî.
 
În urma acţiunilor de conlucrare între colaboratorii vamali şi poliţiştii de frontieră, la postul vamal Leuşeni-Albiţa (auto), pe sensul de ieşire din ţară a fost descoperit un moldovean în vîrstă de 32 ani, la volanul unui autoturism de model "Audi A8", acre intenţiona să facă contrabandă cu ţigări.
 
Ca rezultat al controlului fizic al unităţii de transport cu ajutorul scanerului mobil au fost descoperite în portierele şi barele de protecţie a autoturismului 3700 pachete de ţigări, marca „Hilton", pentru care şoferul nu avea acte de provenienţă sau de însoţire.
 
Afla AICI costul contrabandei
 
În aceiaşi perioadă la punctul de trecerea frontierei de stat Ocniţa-Sokireanî (auto), pe sensul de ieşire din ţară, colaboratorii vamali şi poliţiştii de frontieră aflaţi în tura de serviciu au stopat o tentativă de trecere ilicită a 42 litri de băuturi alcoolice.
 
În procesul controlului fizic a compartimentului marfar al unui autoturism de model Opel-Vectra, au fost depistate 42 litri de alcool. Produsul alcoolic, îmbuteliat în 28 sticle a câte 1.5 litri, era dosit de controlul vamal pe bancheta din spate a automobilului.
 
Drept urmare a celor depistate mijlocul de transport a fost reținut și ulterior escortat pe teritoriul Biroului vamal Briceni, pentru cumularea tuturor probelor asupra cazului dat.
 
În consecinţă, în ambele cazuri, organul vamal a recurs la confiscarea loturilor de marfă cu aplicarea unor amenzi în valoare de 1500 lei, în conformitate cu art. 287, Cod Contravențional al Republicii Moldova.
0