643

Vezi ce a DOBINDIT Ion Ceban de la Ministerul Culturii




În luna decembrie deputatul grupului socialiştilor, Ion Ceban, a făcut o interpelare la adresa Ministerului Culturii, solicitînd cîteva explicaţii referitor la limba rusă dar şi la reţelele tarifare pentru excursile în muzee.
 
După o săptămînă, ministrul Culturii a prezentat un răspuns în scris, conform căruia a fost adoptată o nouă Hotărîre, aprobată de instituţia pe care o conduce şi care prevede egalarea limbii ruse în drepturi cu limba de stat, în reţeaua tarifară pentru excursii în muzeele şi rezervaţiile cultural-istorice ale ţării.
 
Datorită interpelării operative din partea deputatului socialist, a fost anulat ordinul discriminator al Ministerului Culturii şi adoptată o nouă Hotărîre, care prevede delimitarea, în politica tarifară, la nivel de cetăţeni ai R.M. şi străini, şi nu după principiul lingvistic.
 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova salută această decizie şi speră să asigure şi pe viitor o protecţie eficientă a intereselor ţării privitor la drepturile lor constituţionale, inclusiv în domeniul funcţionării limbii de stat şi a limbilor de comunicare interetnică. 


0