740

GER CUMPLIT in Rusia si Ucraina: Zeci de oameni au murit




Minus 22 de grade celsius. Atît au înregistrat termometrele în capitala Rusiei, unde frigul a făcut deja 13 victime. Peste 500 de persoane au ajuns la spital cu degerături. În plus, din cauza gheţii, numai vineri în Moscova au avut loc 300 de accidente rutiere. Ucraina rămâne şi ea în ger. Numărul deceselor cauzate de frig a ajuns la 83.
 
Locuitorii din Moscova au fost obligaţi să rămână în case din cauza frigului extrem. Şoferii care s-au aventurat pe şosele au stat blocaţi în trafic mai multe ore din cauza accidentelor în lanţ. Şi în Sankt Petersburg, temperaturile foarte scăzute au afectat viaţa locuitorilor.
 
Deşi a nins în urmă cu o săptămână, circulaţia pe străzile principale încă este congestionată de mormanele de zăpadă îngheţată. Din cauza vremii, preţul alimentelor a crescut simţitor. Carnea, fructele şi legumele sunt mai scumpe cu pînă la 20% comparativ cu luna trecută.
 
La vecinii ucraineni, situaţia este chiar şi mai gravă. Temperaturile minime s-au apropiat de -25 de grade Celsius. Persoanele fără adăpost sunt cele mai expuse. Pentru a veni în ajutorul lor, serviciile de urgenţă au înfiinţat puncte de prim-ajutor unde aceştia se pot încălzi.
 
Iarna trecută, cea mai friguroasă din ultimul sfert de secol pentru Ucraina, 100 de oameni au murit din cauza gerului.
0