860

Caracatita LIBERALA sau cite FETE are Ghimpu?




Mihai Ghimpu, ajuns la cîrma PL, l-a transformat intr-un fel de SRL de familie.
 
Este ştiut, ca nepoti ai lui Mihai Ghimpu sint primarul capitalei, Dorin Chirtoaca, businessmanul Lucian Chirtoaca, care face business publicitar in Chisinau (Aldora Art), Corneliu Ghimpu, vicepresedinte al „Victoriabank”, care a fost propus anterior de liderul PL la functia de guvernator al Bancii Nationale a Moldovei. Amintim ca si mama lui Dorin Chirtoaca –Valentina, lucreaza economist la aceeasi banca. Insusi Mihai Ghimpu si-a dat in arenda inca prin 2010 benzinariile de la Eurosim companiei Petrom (V.Plahotniuc) avind control si asupra firmei Parstar, care este nr. 5 pe piaţa importului de motorina (6,5%) ?i nr.6 la benzina (2.2%). Apropo, si Euro-TV, afiliat PL, a concesionat canalele sale televiziunii Publika TV, afiliata se pare, aceluias oligarh. Deci, nepotismul si businessul merg mina in mina.
 
Sotia sa, Dina Ghimpu, conduce o directie in cadrul Ministerului Culturii, (ocina PD), fiind de facto ministru interimar al culturii. Anterior Dina Ghimpu a fost decorata de Presedintele Nicolae Timofti cu ordinul „Gloria Muncii”. Dina Ghimpu este intr-atit de conectata de PD si Plahotniuc, incit a facut tot posibilul pentru a nu-l aproba pe Val Butnaru, la functia de director al teatrului Eugen Ionesco. Asta din considerentul, ca Val Butnaru l-a criticat de mai multe ori pe V.Plahotniuc. Cel putin, aceasta o spune comentatorul politic Nicolae Negru. De aici, si pozitiile sincroinizate ale PD-PL.
 
De fapt, relatiile de cumetrism si rubedenie sunt o practica normala pentru PL. Astfel, directorul interimar SIS Valentin Dediu, este ruda cu deputatul PL Corina Fusu (S.Mocanu sustine ca iar fi chiar verisor). Mariana Onceanu Hadirca, membru CCA, este, potrivit opozitiei, ruda cu presedintele fractiuni PL – Ion Hadirca.
 
S-a scris mult despre schemele de la primarie: afacerea cu troleibuzele, cu reparatia strazii Alba –Iulia, cu eliberarea frauduloasa a licentelor de constructii, chioscurile Megapress si Cebacot, etc. Dar din pacate, nici una din schemele facute publice, nu a fost mediatizata in mass media de dreapta. De ce oare?
 
Ma refer aici la Afacerea “Parstar Petrol”, firma din Cimislia, afiliata marelui liberal, care a aprovizionat fara tender intreprinderile municipale cu petrol in valoare estimativa de 500 mln lei. Dosarul se afla la PG, care a luat apa in gura. Sau, poate si asta e o pirghie de control asupra lui Ghimpu?
 
S-a scris si despre Afacerea “Piata centrala”, unde circula sume intre 3 mlrd si 7 mlrd lei.
 
De notat ca pentru anul 2011 intreprinderea municipala Piata Centrala a raportat o cifra de afaceri de 40,2 milioane de lei, adica de 100 de ori mai mica decat ar fi in realitate!
 
Interesanta e si afacerea cu apa si contoarele. In noiembrie 2011, primarul Chirtoaca a fericit locuitorii urbei anun?and ca ace?tia vor trebui sa achite lunar cca 50 de lei pentru apa (ne)consumata, suplimentar la plata conform datelor contorului. Astfel, Apa-Canal primea anual un bonus de 120 000 000 lei.
 
Cunoastem cu totii afacerile dubioase cu chioscurile Megaspress si Cebacot, instalate abuziv prin tot orasul. Or, chioscurile apartin unor consilieri si lideri liberali (dl Ceban).
 
Nu mai putin interesante sunt “afacerile” din guvern.
 
Ministerului tineretului. Astfel, ministru liberal peste tineret si sport, a emis faimosul ordin nr. 321: Esenta acestui e urmatoare: a recunoaste ramura de sport „Poker Sportiv” pe teritoriul Republicii Moldova si includerea acesteia in Nomenclatorul ramurilor de sport.
 
Pacat doar ca prea putini cunosc fata adevarata a “liberalilor”moldoveni. Or, pina la ei, nici Frontul Popular, nici PFD, nici PNL nu au fost atit de conectati la afaceri dubioase, fiind devotati ideii.
 
Astazi, liberalii sunt tot devotati ideii… de a face bani.
 
Asta e diferenta.
 
Articol de Bogdan Tirdea


0