795

(video) Procedurile de VAMUIRE s-au SIMPLIFICAT pentru unii transportatori





Transportatorii exemplari şi care au obţinut încrederea angajaţilor Serviciul Vamal al Republicii Moldova vor beneficia de proceduri simplificate de vămuire.
 
Astfel, transportatorii de încredere vor avea prioritate la  traversarea frontierei vamale, vor avea  posibilitatea vămuirii mărfurilor la orice post vamal; exceptarea obligaţiei de cîntărire a mijlocului de transport; eiberarea certificatului de agreare timp de o zi lucrătoare; acordarea asistenţei, informaţii, consultaţii.
 
Transportatorii de încredere vor putea traversa frontiera fără rînd, pe o linie specială de intrare/ieşire (coridorul verde). Avînd în vedere un grad sporit de credibilitate faţa de transportatori cu statut de încredere, acestora se vor acorda şi alte facilităţi, precum exceptarea de la obligaţia de cîntărire a mijlocului de transport şi posibilitatea vămuirii mărfurilor la orice post vamal.
 
Plus la această, o subdiviziune specială a Serviciului Vamal va oferi companiilor credibile informaţii şi consultanţa necesară pentru derularea operaţiunilor de import/export. 
Pentru a facilita trecerea frontierei de pe ambele părţi, Serviciul Vamal a iniţiat procedura de recunoaştere a statutului transportatorului de încredere la nivel bilateral cu autorităţile vamale din România şi Ucraina. Astfel, dacă transportatorul trecere frontiera în regim prioritar la ieşire din Moldova spre România sau Ucraina, vama statului vecin va putea asigura că acest coridor verde să fie valabil şi pe teritoriul său.
 
Detalii găsiţi în SPOTUL VIDEO


0