748

(video) Tipii din imagine AU SPART 11 APARTAMENTE din Chisinau. Cum se justifica in fata politistilor




Doi tineri din orașul Tiraspol (34 și 38 de ani) au făcut prăpăd în mai multe apartamente din municipiul Chișinău. Aceștia au spart cel puțin 11 locuințe și au pricinuit pagube materiale în proporţii deosebit de mari proprietarilor.
 
Recent, aceștia au fost prinși în flagrant delict în timp ce intenţionau să pătrundă în cîteva apartamente din sectorul Botanica prin metoda culegerii de chei. Polițiștii au urmărit acțiunile acestora timp de trei luni de zile.
 
Înainte de a fi reţinuţi de poliţişti, aceştia au încercat să opună rezistenţă, folosind gaze lacrimogene.
 
Ancheta polițienească a demonstrat că hoții pătrundeau doar în locuinţe a căror stăpîni nu erau acasă. Pînă la reţinere, indivizii urmăreau cu atenţie împrejurimile şi mereu îşi schimbau locaţia pentru a nu fi demascaţi de trecători.
 
Polițiștii au descoperit că cei doi au mai fost judecaţi pentru atacuri tîlhăreşti, furturi din locuinţe şi consum de droguri. Asupra lor a fost depistată o geantă în care aveau diferite unelte ce serveau la deteriorarea lacătelor ale uşilor de acces. Totodată poliţiştii au depistat în preajmă automobilul de model Mercedes C Class cu care veniseră în capitală. În cadrul percheziţiilor desfăşurate, în portbagaj a fost găsită o geantă plină cu unelte, unele din ele confecţionate artizanal, ce deschideau cu uşurinţă uşile de la apartamente.
 
Pînă în prezent forţele de ordine au adunat probe ce demonstrează complicitatea lor în 11 furturi din locuinţe, dar nu exclud că numărul cazurilor este mai mare. La fel urmează să fie stabilită suma exactă a prejudiciului cauzat în cadrul cauzei penale intentate pentru furt.
 
VIDEO
 
Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pînă la 12 ani.


0