762

Foografie INCENDIARA! Dacia ar putea lansa o MASINA SPORT

Dacia ar putea avea în curînd în gamă o mașina sport cu doua locuri. Acest plan ar putea deveni realitate dacă va fi luata în considerare dorința șefului diviziei britanice Dacia.
 
FOTO
 
Dacia si-ar putea completa oferta cu o sportiva cu doua locuri. Aceasta este dorinta lui Thierry Sybord, directorul Dacia din Marea Britanie. "Dupa parerea mea, o masina sport este exact ceea ce ne trebuie", a declarat Sybord."Ca si originalul Alpine, va fi un autoturism simplu, accesibil si mai ales distractiv de condus. Nu neaparat foarte rapid."
 
Luna trecută a fost anunțat un joint-venture între Renault si Caterham prin intermediul caruia va fi renăscut brandul Alpine. Marca va cuprinde o gama de viitoare modele sport, însă este prea puțin probabil ca Dacia să beneficieze de pe urma tehnologiilor și platformei ce urmează a fi dezvoltate.
 
"Noua platforma Alpine va fi prea scumpă pentru Dacia. Pentru a-și pșstra caracterul low-cost, viitoarea sportivș ar putea utiliza arhitectura Logan, ca toate celelalte modele Dacia, aceasta urmînd a fi adaptată noilor cerințe. Într-un fel, se va asemăna cu Mazda MX-5, însă va fi mai ieftină", a explicat oficialul Dacia.
 
"In viziunea mea, gama Dacia ideală este formatădin Duster, cele doua versiuni Sandero, Lodgy (cu un eventual facelift) și o mașinl sport pentru clienții tineri", a completat Sybord. 
 
Momentan nu există confirmări oficiale care să anunțe un astfel de model în gama brandului low-cost.
0