841

(video) Peste 2000 de parfumuri de marca DISTRUSE cu buldozerul




Peste 2000 de parfumuri cu marca „Giorgio Armani", „CHANEL" „Calvin Klein", "Hugo Boss","Lancome", "Lacoste", "Gianni Versace", "Guccio Gucci" şi "Kenzo" au fost depistate de colaboratorii postului vamal Cahul-Oancea în urma controlului vamal al unui lot de marfă, transportat cu un mijloc auto, înmatriculat în mun. Chişinău.
 
Acţionând în baza analizei de risc colaboratorii vamali, au fost atenţi la faptul că în INVOCE, erau indicate parfumuri, dar denumirea acestora lipsea. Astfel, ei au purces la control şi au descoperit marfă de brand. Parfumurile purtând denumiri ale unor mărci renumite, susceptibile a fi contrafăcute, au fost reţinute, iar titularii drepturilor notificaţi în acest sens, conform procedurii stabilite.
 
Suspiciunile organului vamal au fost ulterior confirmate de titularii de drepturi, care au expertizat produsele şi au constatat că parfumurile sunt contrafăcute, fiind fabricate fără consimţământul titularului de drepturi.
 
În conformitate cu prevederile Codului Vamal şi cu acordul titularului de drepturi, autoritatea vamală a dispus distrugerea produselor contrafăcute, care au adus atingere dreptului de proprietate intelectuală. Distrugerea a avut loc în prezenţa titularului de drepturi a mărfurilor a instituţiei ecologice cu atribuţii de control şi nemijlocit a organului vamal.
 
Întreaga cantitate - 2000 de parfumuri contrafăcute, au fost distruse la gunoiştea din or. Cahul, într-un loc special amenajat.
 
Dacă ar fi fost comercializate la preţul produselor originale, valoarea totală a lotului de parfumerie, s-ar fi ridicat la circa 2 mil. lei.
 
VIDEO
 
Persoanele implicate în importul de mărfuri contrafăcute au fost sancţionate în conformitate cu legislaţia în vigoare.


0