840

Siria e in INTUNERIC - Internetul a fost taiat la nivel national




www.actualitati.md/md/politica-interna/siria-e-intuneric-internetul-fost-taiat-la-nivel-nationalViteza cu care informaţiile negative, mai ales cele legate de un razboi civil, se propagă pe reţelele de socializare au dus guvernul din Siria la decizia de a închide internetul.
 
O ţară din Orientul Mijlociu, Siria, este dominată deja de câţiva ani de un război civil foarte aprig. Pe lângă victimele umane numeroase din ultimele săptămâni, guvernul local a decis deconectarea ţării de la internet. Chiar daca în alte ţări o astfel de decizie ar fi foarte dificil de luat şi de implementat, având în vedere că Siria are un singur operator de internet deţinut de stat – SyriaTel, întreaga procedură a fost simplificată seminificativ.
 
Începând de joi dimineaţă la ora 10 şi 26 de minute UTC, căderea internetului din zona a fost deja confirmată de mai multe agenţii de presă cu jurnalişti în teritoriu. Pentru a amplifica dramatismul situaţiei, un activist a confirmat faptul că şi liniile telefonice mobile şi fixe din capitala Damasc nu mai funcţionează începând de ieri.


0