759

Ghimpu este IMPOTRIVA proiectului de anulare a imunitatii deputatilor. Explicatiile sunt SCANDALOASE




Proiectul privind anularea imunităţii deputaţilor, propusă de către Liberal-Democrați, este unul de PR și nu va întruni suficiente voturi pentru a putea fi implementat. Declarațiile aparțin liberalului Mihai Ghimpu care a precizat că fracțiunea sa va vota pentru inițiativa PLDM, dar că în acest caz “se face vînt degeaba”.
 
Afla AICI ce a declarat Mihai Ghimpu.
 
Săptămîna trecută preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, i-a îndemnat pe cei din AIE, dar și pe cei din opoziţie, să susţină acest proiect de lege.
 
Actualități.md amintește că, acum un an Streleț a mai propus odată renunțarea deputaților la imunitatea Paramentară. Atunci, liberal-democratul a explicat că propunerea sa vine ca urmare a declarației procurorului General Valeriu Zubco care a făcut aluzii că anumiți reprezentanți ai Alianței din forul legislativ, dar și membri ai Guvernului, ar fi implicați în afaceri ilegale și s-ar ascunde după imunitate.
 
În prezent, imunitate parlamentară reprezintă un drept pe care îl obțin deputații cînd sunt investiți official în funcție. Pe parcursul mandatului de deputat, aceștia nu pot fi arestați sau cercetați penal, decît prin votul majorității Parlamentare.


0