889

Falesti: A FURAT medicamentele pentru bolnavii de Cancer




Oamenii legii au descoperit un furt de medicamente psihotrope din Spitalul raional Fălești. Tînărul care este suspectat de sustragerea şi comercializarea susbstanţelor psihotrope are 23 de ani și este locuitor al oraşului Făleşti.
 
În cadrul audierilor, acesta a recunoscut că în ultimul weekend din octombrie, acesta a pătruns prin geam în instituția medicală, biroul medicului oncolog. De aici, făleșteanul a sustras 32 de ampule de morfină și 9 – de omnopon, precum și recete de strict-evidenţă cu privire la eliberarea substanţelor psihotrope şi stupifiante.

În privința acestuia a fost inițată o cauză penală. Potrivit legislației, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea fărădelegi, riscă privaţiune de libertate pe un termen  de la 7 la 15 ani.
 
Poltivit polițiștilor în spitalul din Fălești sunt internate peste 40 de perosoane.
 
În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul suspectului, poliţia a depistat 28 gr de marijuana şi recete de strict-evidenţă cu privire la eliberarea substanţelor psihotrope şi stupifiante.
 
Potrivit informaţiilor deţinute de oamenii legii, bănuitul a reuşit să comercializeze 5 ampule de morfină. (Afla AICI costul a unei ampule), restul - fiind returnate spitaluli.


0