829

Ultima ora! Judecator de la Hincesti, pe banca ACUZATILOR!




Un judecător care activează la Hînceşti a ajuns să fie cercetat de instanță de judecată. Acesta este acuzat de depăşirea atribuţiilor de serviciu şi pronunţarea unei încheieri contrare legii.
 
Activînd în funcţia de judecător în Judecătoria Hînceşti, temporar delegat în Judecătoria sectorului Buiucani, în februarie curent a primit spre examinare o cerere privind aplicarea confiscării speciale asupra corpurilor delicte într-un dosar contravenţional. Dosarul fusese întocmit de CCCEC, pe faptul transportării spre comercializare şi comercializarea motorinei fără acte de provenienţă.
 
Peste o lună, judecătorul a semnat procesul-verbal al şedinţei de judecată care în realitate nu a avut loc, în care se conţineau date neveridice  privind prezenţa participanţilor la şedinţă, inclusiv a judecătorului şi contravenientului, ora începerii şedinţei, cît şi expunerea părţilor.
 
De asemenea, procurorii îl învinuiesc că ar fi pronunţat cu bună ştiinţă o încheiere contrară legii în dosarul contravenţional fără a efectua cercetarea judecătorească, prin care a dispus respingerea ca neîntemeiată a cererii agentului constatator, care solicita aplicarea confiscării speciale asupra corpurilor delicte.
 
Ulterior, Curtea de Apel Chişinău a dispus casarea Hotărîrii judecătoriei în cauza contravenţională menţionată, expediind cauza pentru o nouă examinare în aceiaşi instanţă, în alt complet de judecată.
 
Actualitati.md precizeaza ca la demersul Procurorului General, judecătorul a fost suspendat provizoriu din funcţie, iar astăzi Procuratura Anticorupţie a transmis cauza penală în judecătoria Buiucani pentru examinare în fond.


0