828

Dodon in Rusia: „Luna de miere” a relatiilor moldo-transnistrene S-A TERMINAT




Zi mare pentru deputatul moldovean Igor Dodon, care tocmai a susținut o conferință de presă în fața celor mai importante instituţii media din Federaţia Rusă.
 
Socialistul ar fi răspuns la mai multe întrebări formulate de jurnaliștii ruși, între care și problema transnistreană.
 
„Luna de miere” a relaţiilor moldo-transnistrene s-a terminat”, le-a spus Dodon jurnaliștilor, menționînd că urmează să fie identificată o soluţie viabilă de rezolvare a conflictului transnistrean, care în opinia socialiştilor poate fi realizată doar prin federalizarea Republicii Moldova.
 
Aderarea Moldovei la Uniunea economică Euroasiatică a fost un alt subiect al discuţiilor. Igor Dodon s-a exprimat în favoarea promovării acestei idei, specificînd că pentru realizarea proiectului respectiv este nevoie de existenţa unei majorităţi parlamentare şi întrunirea a mai multe condiţii de ordin economic şi politic.
 
În altă ordine de idei, vorbind despre semnarea contractului de livrare a gazelor din Federaţia Rusă în Moldova, Igor Dodon a specificat că ţara noastră trebuie să renunţe la implementarea Pachetului Energetic III pentru a obţine un preţ mai favorabil la gazele ruseşti pentru cetăţenii Moldovei.
 
“Amînarea implementării pachetului energetic nu cred că va fi o solutie acceptată în această situatie”, a mai spus Dodon.
 
Actualități.md precizează că Igor Dodon a fost într-o vizită de lucru de două  zile în Federația Rusă. El urmează să se întoarcă în Moldova astăzi.


0