806

Obama si Romney, la egalitate in intentiile de vot, cu o zi inaintea ultimei dezbateri electorale

Contracandidații pentru alegerile prezidențiale SUA 2012, Barack Obama și Mitt Romney, se află pentru prima dată la egalitate în intențiile de vot, după un an de campanie prezidențială în care republicanul s-a aflat în urma actualului președinte, potrivit b1.ro.

Potrivit celui mai recent sondaj Wall Street Journal/NBC, Romney are în favoarea sa 47 procente din intențiile de vot, cifră identică cu cea de partea lui Barack Obama. În precedentul sondaj realizat de aceleași instituții, Obama avea 49%, în timp ce republicanul Romney doar 46 procente.

Acest rezultat al sondajului se referă la un electorat probabil. În rândul alegătorilor care s-au înregistrat deja, Obama are un avantaj de 5 puncte procentuale - 49% față de 44% pentru candidatul republican.

Obama si Romney se vor confrunta astăzi într-o ultimă dezbatere televizată pe teme de politică externă, dar, în ciuda încercării lor de a se contra pe acest subiect, nu există diferențe semnificative între punctele lor de vedere, consideră mai multi experți. 
0