839

Motivul pentru care juristii au fost APLAUDATI în Parlament




Juriștii din Republica Moldova au fost felicitați și aplaudați astăzi în plenul Parlamentului, cu ocazia zilei profesionale a acestora.
 
Președintele Parlamntului Marian Lupu a fost primul care și-a amintit de sărbătoriți și i-a felicitat, însă cuvintele spikerului nu i-a impresionat pe comuniști, care au venit imediat să-l completeze pe Lupu.
 
“Stimați colegi, astăzi este data de 19 octombrie – ziua juristului. Această profesie este foarte importantă în contextul reformelor care au fost inaugurate. Țin să-i felicităm pe toți cei care practică această meserie și să le spunem că așteptările societății și pentru ei sunt foarte înalte”, a spus Marian Lupu.
 
“Marian Lupu a fost foarte modesc atunci cînd i-a felicitat pe jurisți, așa că este nevoie să-l completez eu. Vreau să adaug că profesia de jurist  a fost discreditată de multe ori, iar noi suntem siguri că în Moldova sunt juriști care pun norma legală mai presus de orice”, a ținut să precizeze juristul comuniștilor Sergiu Sîrbu.
 
Actualități.md amintește că astăzi, la Teatrul Național Mihai Eminescu va avea loc o ceremonie dedicata Zilei Juristului.


0