829

Partidul Liberal este IMPOTRIVA vinietei. Afla motivul





Vinieta pentru moldovenii ce deţin maşini cu numere străine de înmatriculare şi vin în Moldova pentru o lună trebuie nu va salva economia țării. Cel puțin așa crede liderul liberalilor Mihai Ghimpu, care consideră că taxa de drum propusă de Ministerul Finanțelor este prea mare, iar acest loucru nu este întemeiat.
 
"Republica Moldova nu poate depăsi în așa măsură vinietă statelor UE. PL propune ca cetățenii Republicii Moldova care se alflă la muncă să fie eliberați de această vinetă pentru că banii care vin de la cetăţenii moldoveni de peste hotare sunt mai importanţi decât banii care ar veni din vinietă",  a declarat Ghimpu.
 
Actualități.md amintește că Proiectul privind introducerea vinietei pentru deţinătorii de maşini cu numere străine de înmatriculare.
 
Proiectul propus de Ministrul Finanțelor și aprobat de Executivul de la Chişinău prevede ca începînd cu 3013, automobile cu numere străine li se va impune taxă de drum la trecerea frontierei: pentru trei zile - şapte euro, pentru 30 de zile - 65 de euro, iar pentru 180 de zile - 380 de euro.


0