890

Vlad Filat a „binecuvintat” fractiunea deputatilor neafiliati




Dacă liberalii din Parlament se arată speriați de formarea noii fracțiuni Parlamentare, premierul Vlad Filat a avut o altă reacție. Într-un interviu pentru Europaliberă org, prim-ministrul spune că nimeni nu trebuie să se împotrivească formării acestei fracțiuni, de vreme ce legea permite acest lucru.
 
“Eu cred că o normă legală în Republica Moldova trebuie să aibă şi stabilitate. Orice modificări, pornind de la interes conjunctural, lovesc în timp, ca şi bumerangul. De aceea eu pornesc de la această constatare şi de la acest deziderat, până la urmă”, precizează Filat.
 
“În ceea ce ţine de formarea unei noi fracţiuni, dacă legea le permite acest lucru, eu nu văd de ce trebuie să ne împotrivim. Pe de altă parte, dacă sunt probleme care ţin de aspectul legal şi nu există claritate, urmează în procedura, deja foarte bine cunoscută de către toţi, să se ofere răspunsuri la aceste întrebări şi, ulterior, având la bază suport juridic, să se ia decizii”, a mai adăugat premierul.
 
Actualități.md amintește că vineri, 12 octombrie, grupul socialiștilor din Parlament și cel a lui Vadim Mișin au anunțat că se reunesc într-o fracțiune parlamentară.
 
Din fracţiune vor face parte şapte deputaţi, care au făcut anterior parte din PCRM - Igor Dodon, Vadim Mişin, Zinaida Greceanîi, Ion Ceban, Veronica Abramciuc, Tatiana Botnariuc şi Oleg Babenco.
 
 

0