Clădirea Parlamentului va fi gata până la sfârșitul anului
Lucrările de reparaţie a clădirii Parlamentului R. Moldova sunt în toi. Zilnic, pe şantier lucrează circa 150 de muncitori, iar directorul firmei care efectuează lucrările susţine că acestea vor fi finalizate până la sfârşitul anului, dacă resursele financiare vor fi alocate la timp, informează MOLDPRES.
Alexandru Guţu, directorul firmei de construcţii, a declarat că până în prezent pentru lucrări au fost alocate peste 31 milioane de lei, în două tranşe, din totalul de 177 milioane de lei necesari pentru reparaţia clădirii. Guţu susţine că lucrările se desfăşoară în toată clădirea Parlamentului. „Până acum ne-am axat pe lucrările de exterior. Am construit scările, am pregătit teritoriul pentru pavare, am început faţada la blocul D. După ce vom finaliza aceste lucrări, vom trece la lucrările de interior”, a spus Guţu.
Unul dintre blocurile Parlamentului a fost extins şi acum au loc lucrările de reparaţie a exteriorului acestuia. Aici vor fi situate oficiile unor angajaţi ai Parlamentului. Sala de şedinţe a Legislativului a fost lărgită cu circa cinci metri, iar pereţii au fost pregătiţi pentru instalarea mobilei. Tot mobilierul din această sală va fi din lemn de nuc, de diferite nuanţe. Urmează ca la începutul săptămânii viitoare, compania responsabilă de instalarea mobilei în această sală, să înceapă lucrările.
Clădirea Parlamentului a fost distrusă în timpul protestelor din aprilie 2009. Lucrările de reparaţie a edificiului au fost stopate în anul 2010 şi au fost reluate abia la sfârşitul lunii august a anului curent, notează MOLDPRES.