860

Sarabaş către Doina Sulac: „Pleacă-ţi capul în faţa lui Nicolae Botgros!”

Colegii de breaslă ai lui Nicolae Sulac consideră că scandalul dintre fiica mai mică a acestuia, Doina, şi Nicolae Botgros, ar trebui să înceteze. După părerea lor, cea care ar trebui să aplaneze conflictul este mezina regretatului artist. Printre cei care consideră că Doina Sulac ar trebui să lase deoparte supărările şi să se apuce să scoată şlagăre care să-i poarte semnătura, se numără şi Maria Sarabaş. Interpreta de muzică populară este indignată de războiul care are loc de trei săptămâni între fiica lui Nicolae Sulac şi dirijorul „Lăutarilor”. Artista consideră că regretatul interpret a fost o mare personalitate şi că nimeni nu are dreptul să-i știrbească imaginea.

„Orice melodie lansată de Nicolae Sulac devenea şlagăr. Astăzi noi avem sfânta misiune de a-l lăsa pe Nicolae Sulac să rămână o legendă vie şi să-i protejăm numele. Cred că Doiniţa este un pic derutată, iar pe alocuri nu are dreptate. Fiecare interpret din generația mea a lansat câte un şlagăr care şi astăzi este cântat în toată ţara. Uite asemenea şlagăre îi doresc ei. Iar dacă ar veni la mine cu un teanc de texte, cu o zestre muzicală de folclor autentic cules de ea, aş ajuta-o cu mare drag. Îmi pare rău de războiul şi de această ruptură care are loc între Doina şi marele Nicolae Botgros. Prin acest scandal, Doiniţa se irosește mult şi degeaba. Pierde anii şi energia pe care ar trebui s-o depună în creație. Dacă ar munci mai mult şi va lansa măcar un şlagăr, atunci la sigur va fi observată şi va fi invitată pe la spectacole. Ea trebuie să-şi găsească stilul şi să aibă repertoriul său. Nicolae Sulac aparține naţiunii şi poate să-l omagieze oricine în ţara asta sau în România”, a declarat Maria Sarabaş în cadrul emisiunii „Live” de la Publika TV.

Îndrăgita artistă îi ia apărarea lui Nicolae Botgros şi spune că acesta s-a simţit nevoit să anunţe publicul în cadrul Festivalului-concurs „Nicolae Sulac” că şi-a adus aportul pentru organizarea acestui eveniment pentru ultima dată. „Era sigur că se va ajunge la judecată. Cred că cei doi ar trebui să se împace, iar cea care trebuie să facă primul pas este Doina. Ea este mai mică şi trebuie să-şi plece capul în faţa lui Nicolae Botgros, care este un mare talent şi naşul său de botez”, a precizat Maria Sarabaş.

Şi Nicolae Cibotaru o îndeamnă pe Doina Sulac să nu mai continue acest scandal şi să-şi dedice tot timpul muzicii, deoarece „este o interpretă tânără şi talentată”.

apropomagazin.md

0