855

“Zile NEGRE” pentru un poliţist din Căuşeni. Gestul care îl lasă l-a “PĂTAT” pe viaţă

Foto: Procuratura md

Un inspector superior al secţiei poliţiei criminale al Comisariatului de poliţie Căuşeni este învinuit de procurori că ar fi extorcat de la o femeie 300 de euro şi peste 3000 de lei.
 
Potrivit actului de învinuire, în august curent, poliţistul a reţinut o femeie suspectată de comercializarea substanţelor narcotice.

 
În aceeaşi zi, aflîndu-se în biroul său de serviciu, la indicaţia inspectorului, femeia a pus în safeul acestuia suma de bani pe care o avea (2500 lei şi 50 dolari) pentru a nu transmite materialele acumulate în secţia urmărire penală în vederea iniţierii unei cauze penale.
 
Poliţistul i-a comunicat suspectei că este necesar să-i mai transmită 300 de euro pentru a nu fi trasă la răspundere penală.
 
Cîteva zile mai tîrziu, bărbatul a primit prin intermediul unei alte persoane şi cealaltă parte a sumei solicitate, fiind reţinut în flagrant delict de către ofiţerii CCCEC sub conducerea Procuraturii Anticorupţie.
 
Actualitati.md precizeaza ca informaţia iniţială privind infracţiunea în curs de săvîrşire a fost recepţionată şi prelucrată de către procurorii în Procuratura raionului Căuşeni, sesizînd ulterior Procuratura Anticorupţie.
 
0