880

(video) Un FILM scoate din minţi ISLAMUL

Sute de persoane au manifestat în mai multe ţări arabe faţă de un film considerat jignitor la adresa islamului, care a provocat miercuri un atac împotriva consulatului Statelor Unite în Libia, în care au murit ambasadorul şi alţi trei americani.


În Tunisia, poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa circa 300 de militanţi salafişti care au încercat să forţeze perimetrul de securitate în jurul ambasadei americane, potrivit unui fotoreporter al AFP.
 
Manifestanţii – bărbaţi şi femei care purtau steaguri cu negru şi alb ale acestei mişcări – s-au reunit mai întâi într-o atmosferă de calm. Ulterior, ei au ars drapelul american strigînd “Allah Akbar” (Allah este cel mai mare) şi au scandat sloganuri ostile Statelor Unite.
 
Cinci persoane au fost arestate în urma confruntărilor, potrivit unor surse oficiale. Un oficial din cadrul forţelor de ordine a menţionat rănirea a doi poliţişti.
 
Acest film este dovada manifestă că există o politică occidentalo-sionistă pentru a insulta islamul în toate modurile posibile“, a declarat pentru AFP unul dintre organizatorii reuniunii, Khaled al-Azzabat.
 
VIDEO
 
Un purtător de cuvînt al Hamas, care guvernează Fîşia Gaza, Fawzi Barhoum, a condamnat difuzarea unui film împotriva profetului Mahomed, un act ruşinos, rasist.
 
0