919

(foto) Lider CRIMINAL care activează în Moldova, România, Rusia şi Ucraina, PRINS pe strada Mihai Sadoveanu din Chişin

 Ieri, 11 septembrie, poliţia l-a reţinut pe Arcadie Borzari,  liderul unei grupări criminale ce activează în Moldova, România, Rusia şi Ucraina. În timpul reţinerii, care a avut loc pe strada Mihai Sadoveanu din Chişinău, suspectul a opus rezistenţă.
 
Arcadie Borzari, cunoscut în lumea interlopă drept „Arcaşa”, în vîrstă de 39 ani, originar din Briceni, este recunoscut în România drept unul dintre cei mai sîngeroşi membri ai lumii interlope. Membrii grupării au fost condamnați în România pentru comiterea mai multor crime grave, inclusiv atacuri tîlhărești, șantajuri, omor intenționat cu folosirea armei de foc.
 
Potrivit cercetărilor angajaţilor Direcţiei poliţie criminală, în conlucrare cu angajaţii Direcţiei pentru combaterea crimei organizate, suspectul cît și membrii grupului sunt bănuiţi în multiple crime în Republica Moldova, Rusia, și Ucraina.
 
Majoritatea membrilor acestei grupări criminale sunt sportivi fiind anterior condamnaţi. Membrii grupului sunt cunoscuţi ca autori ai mai multor infracţiuni  comise cu violenţă, în special şantaje, perceperea de taxe pentru protecţie, lipsiri de libertate și răpiri, precum şi trafic de autoturisme, prin facilităţile acordate de repatriere.
 
Membrii grupării criminale în frunte cu  Arcadie Bozari, alias „Arcașa”, sunt  suspectaţi că, în iulie 2012, l-au maltratat şi amenințat cu moartea cu o armă de foc pe un om de afaceri din Chişinău, impunîndu-l  să le transmită suma de 50.000 de dolari SUA.
 
Astfel, la data de 1 august 2012, Procuratura Generală a aprobat iniţierea unei cauze penale, în baza art. 189 al. 6 Cod Penal, care a permis întreprinderea unui şir de măsuri procesuale, autorizate de judecătorul de instrucţie, încununate cu reţinerea suspectului.
0