849

Adevăratul motiv pentru care Victor Bodiu PĂRĂSEŞTE Consiliului Municipal Chişinău

Foto:en.wikipedia org

Consilierul municipal Victor Bodiu a anunţat astăzi că renunţă la mandatul de ales local. Decizia sa nu este una întîmplătoare, deoarece legislaţia l-a impus să facă acest lucru.
 
Potrivit potrivit unui proiect de lege votat în Parlament în prima lectură, în iunie current, statutul de consilier local, raional sau municipal este incompatibil cu calitatea de deputat în Parlament, funcţia de membru al Guvernului, calitatea de persoană cu funcţie de demnitate publică sau funcţionar public în cadrul Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, în Aparatul preşedintelui raionului, în direcţii şi alte subdiviziuni în subordinea Consiliului Raional, precum şi cu calitatea de persoană cu funcţie de demnitate publica sau funcţionar public în primării şi preturile capitalei.
 
Astfel, în urma acestor prevederi Secretarul de Stat, Victor Bodiu, precum şi şeful Oficiului teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat, Sergiu Palihovici, se văd nevoiţi  aleagă între funcţiile deţinute şi mandatele aleşilor locali.
 
Într-um mesaj postat pe site-ul PLDM, Victor Bodiu, spune că pe parcursul mandatului nu prea s-a bucurat de susţinerea colegilor din CMC.
 
Afla AICI de ce Bodiu nu este bucurat de colegii sai
 
Liberal-democratul a precizat că îşi va continua activitatea profesională în serviciul cetăţenilor, în calitate de Secretar General al Guvernului
 
0