887

Le-au TĂIAT orice POFTĂ agenţilor rutieri: Poliţiştii NU au voie să FUMEZE şi nici să stopeze neîntemeiat maşinile

Noul șef al Poliției Rutiere, Serghei Diaconu, s-a apucat să facă ordine în rîndurile agenților de circulaţie.
 
Iniţial şi-a avertizat rudele să nu-i ceară favoruri, iar acum a semnat o dispoziție prin care impune reguli drastice pentru poliţişti.
 
Astfel, de azi înainte efectivul poliţiei rutiere i se interzice în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu stoparea neîntemeiată a vehiculelor în traffic. Nu au voie să reţină vehiculelor stopate mai mult de 3 minute în cazurile ce nu necesită documentarea contravenţiei, precum şi pe un termen mai mare 15 minute, în cazul întocmirii procesului-verbal contravenţional.
 
Diaconu i-a avertizat încă o datpă pe poliţişti  să nu i-a mită şi nici să nu poate discuţiicu contravenientul pe teme se nu se referă la subiectul contravenţiei.
Efectuarea convorbirilor telefonice în timpul serviciului cu abonaţi în alte scopuri, decît cele de serviciu; deţinerea asupra sa sau în automobilul de serviciu a banilor în sumă de peste 100 lei, la fel sunt interzise.
 
Noul șef al Poliției Rutiere  a amintit şi despre interzicerea consumului de alcool în timpul serviciului, precum şi fumatul, servirea de produse alimentare ori a gumei de mestecat, cu excepţia repausului regulamentar, care va fi efectuat în afara zonei postului de patrulare.
 
http://www.arch.actualitati.md/md/md-le-au-taiat-orice-pofta-agentilor-rutieri-politistii-nu-au-voie-sa-fumeze-si-nici-sa-stopeze-neintemeiat-masinile/

Foto: inprofunzime.md
0