933

Ce declaraţie „DEPLASATĂ” a făcut Filat şi unde sunt „supermanii” moldoveni

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a criticat dur declaraţiile premierului Vlad Filat precum că agricultorii care au ieşit marţi la protest ar fi „milionari”.
 
“Mi se pare total deplasată declaraţia de azi a premierului Filat precum că agricultorii ar fi „milionari”. Să înţelegem că Filat a învins sărăcia din Moldova şi acum a început să lupte cu „bogăţia” de la sate?”, se întreabă socialistul.
 
Potrivit lui Dodon, agricultorii reprezintă temelia economică a satelor, şi raioanele dacă mai supravieţuiesc, atunci datorită muncii agricultorilor, nu datorită politicilor Guvernului.
“În condiţii de secetă, de politici guvernamentale proaste şi de pressing fiscal, agricultorii de la sate sunt „supermani”, nu „milionari”, fiindcă reuşesc să facă imposibilul. Ar fi cazul ca şi Guvernul să se inspire de la ei şi să dea dovadă de atîta autosacrificiu”, a precizat politicianul.
 
Actualităţi.md aminteşte că agricultori de pe întreg teritoriul Republicii Moldova au ieşit cu tractoarele la un protest care a avut loc la începutul acestei săptămîni. Ei şi-au arătat astfel nemulțumirea faţă de politica bugetar-fiscală pentru anul 2013, care prevede ca taxa pe valoare adăugată în agricultură să fie 20%.
 
Anterior, socialiştii au dat asigurări că sprijină acţiunile de protest ale agricultorilor, oferindu-le suport logistic, politic, uman şi juridic.
 
Precizăm că ieri, Filat a criticat ieşirea în stradă a fermierilor, menţionînd că la protest ar fi ieşit “milionarii” şi nu “agricultorii”.
 
http://www.arch.actualitati.md/md/md-ce-declaratie-deplasata-a-facut-filat-si-unde-sunt-supermanii-moldoveni/
0