938

IMPOSIBILUL se produce! Partidul Liberal, GATA să-i dea PAPUCII Alianţei

Partidul Liberal îşi condiţionează din nou colegii din Alianţa pentru Integrarea Europeană. Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, spune că formaţiunea sa părăseşte AIE, dacă noul ministru al Educaţiei, Maia Sandu, va recurge la excluderea disciplinei “Istoria românilor” din şcoli.
 
Declaraţiile au fost făcute la deschiderea şcolii de vară “Gheorghe Ghimpu – Republica Moldova între trecutul comunist şi viitorul european”.
 
Afla CE a spus Ghimpu:
http://www.arch.actualitati.md/md/md-imposibilul-se-produce-partidul-liberal-gata-sa-i-dea-papucii-aliantei/
 
Actualităţi.md aminteşte că fostul ministru al Educației, Mihail Şleahtiţchi, a fost dur criticat pentru faptul că a a emis un ordin prin care, de la 1 septembrie, disciplina şcolară “Istoria” să fie redenumită “Istoria Românilor şi Universală”, iar Partidul Socialiştilor, în frunte cu Igor Dodon, a cerut demisia acestuia.
 
Ulterior, Vlad Filat a declarat în presă că Şleahtiţchi nu s-a consultat cu nimeni cînd a luat această decizie şi că “este important conținutul acestei materii, nu denumirea”. Aceleaşi declaraţii le-a făcut şi Maia Sandu, menţionînd că încă nu a hotărît cum va acţiona mai departe.
0