957

(video) Al doilea SCANDAL diplomatic URIAŞ la Jocurile Olimpice

Un nou incident diplomatic a provocat ieri gîlceavă la Jocurile Olimpice de la Londra.
 
O confuzie gravă a avut loc între drapelele nord-coreean şi sud-coreean făcută de organizatorii Jocurilor Olimpice dela Londra, în cadrul turneului feminin de fotbal.
 
Jucătoarele asiatice au refuzat să înceapă jocul din Grupa G, după ce au observat la prezentarea lor pe ecranele gigant ale stadionului că în dreptul fotografiilor lor figurează drapelul Coreei de Sud şi nu al Republicii Populare Democrate Coreene.
 
“Am fost furioşi pentru că jucătoarele noastre au fost prezentate ca şi cum ar fi fost din Coreea de Sud, ceea ce este o mare jignire. Echipa noastră nu ar fi jucat dacă această problemă nu ar fi fost remediată. Pînă la urmă s-a făcut corecţia necesară şi am decis să jucăm. Victoria nu poate însă şterge această problemă, este cu totul altceva.Sperăm să nu se mai întâmple“, a spus antrenorul nord-coreean.
 
Comitetul de organizare (LOCOG) şi-a prezentat scuze după acest incident, precizînd că “a fost vorba clar de o greşeală şi că vor fi luate măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai repete”.
 
Tot ieri a mai avut loc un incident la Jocurile Olimpice. Consiliul Naţional Olimpic al Georgiei a protestat faţă de faptul că în datele personale a doi sportivi din echipa naţională a Rusiei, publicate pe site-ul Jocurilor Olimpice, Abhazia şi Osetia de Sud sunt listate ca părţi componente ale Rusiei.
 
“Pe pagina oficială a Jocurilor Olimpice de la Londra, unde sunt publicate datele tuturor sportivilor – participanţi, la doi dintre aceştia – membri ai echipei ruse, Abhazia şi Osetia de Sud sunt menţionate ca teritorii ale Rusiei”, se spune într-o declaraţie difuzată pe 25 iulie de Comitetul Naţional Olimpic din Georgia, postată pe Facebook, citată de Unian.
 
Urmariti link-ul pentru Foto si Video:
http://www.arch.actualitati.md/md/md-video-al-doilea-scandal-diplomatic-urias-la-jocurile-olimpice/
0