1017

Putin vrea să se RĂZBUNE pe doi terorişti. Vezi detalii

Kievul a încheiat ancheta penală în cazul pregătirii atentatului la viaţa lui Vladimir Putin şi a lui Ramzan Kadârov. Dar Procuratura generală a Rusiei doreşte să obţină cu orice preţ extrădarea acuzaţilor Adam Osmaev şi Ilia Pianzin, relatează Vocea Rusiei.
 
Kievul insistă asupra faptului că ei trebuie să execute pedeapsa în Ucraina, deoarece aici acuzaţiile sunt mult mai serioase.
 
În prezent, Osmaev şi Pianzin, acuzaţi de pregătirea unui dublu atentat se familiarizează cu materialele anchetei. În viitorul apropiat, documentele vor fi predate instanţei din Ucraina. În Rusia, Osmaev şi Pianzin sunt condamnaţi în absenţă la arest sub acuzaţia de atentat la viaţa unei personalităţi de stat, trafic de arme şi o serie de alte articole.
 
În Ucraina, principala acuzaţie este pregătirea unui atac terorist şi participarea la o organizaţie teroristă. Figuranţii cazului penal au cooperat activ cu ancheta şi şi-au recunoscut vina. În acest mod ei încearcă să se asigure împotriva extrădării în Rusia.
 
Oficial, acordul privind extrădarea poate fi încheiat abia în octombrie, cînd va intra în vigoare noul cod. Însă ei pot executa pedeapsa în Ucraina, a declarat avocatul Aleksandr Cernov.
 
„Absenţa dispoziţiilor privind acordul pînă la judecată nu exclude faptul că poziţia acuzaţilor va fi luată în considerare de către instanţa de judecată. Probabil că acuzaţii vor executa pedeapsa în Ucraina. Cred că examinarea acestui caz, ţinînd cont de importanţa lui, se va desfăşura rapid în decurs de cîteva luni. În interesul acuzaţilor este ca sentinţa să fie pronunţată în toate capetele de acuzare. În acest caz, Rusia nu va avea motive de urmărire penală, deoarece va funcţiona principiul imposibilităţii condamnării penale duble, adică inculpatul nu poate fi pedepsit de două ori pentru o crimă”, a  precizat avocatul.
 
Ilia Pianzin şi Adam Osmaev au fost arestaţi la Odessa în februarie 2012. Ei au sosit acolo din Emiratele Arabe Unite, unde s-au ascuns din anul 2007.
 
Amintim că Osmaev şi un grup de ceceni au fost arestaţi la Moscova fiind suspectaţi de organizarea unui atentat împotriva lui Ramzan Kadârov. Dar ei au reuşit să fugă, după ce, din lipsă de dovezi, au fost eliberaţi pe cauţiune.
 
Osmaev a mai recunoscut de asemenea că împreună cu Pianzin şi un alt complice au decis să comită atacuri teroriste pe teritoriul Rusiei şi un atentat împotriva lui Vladimir Putin.
 
http://www.arch.actualitati.md/md/md-putin-vrea-sa-se-razbune-pe-doi-teroristi-vezi-detalii/
0