962

(foto) SCANDAL politic URIAŞ la Jocurile Olimpice!

La doar cîteva zile de la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Londra a izbucnit un scandal politic ale cărui proporţii sunt greu de anticipat, cu implicarea Georgiei şi Rusiei. Autorităţile de la Tbilisi au formulat cîteva obiecţii faţă de organizatorii Jocurilor Olimpice, în legătură cu publicarea unei informaţii în care Abhazia şi Osetia de Sud apar ca teritorii ale Rusiei.
 
Astăzi, Consiliul Naţional Olimpic al Georgiei a protestat faţă de faptul că în datele personale a doi sportivi din echipa naţională a Rusiei, publicate pe site-ul Jocurilor Olimpice, Abhazia şi Osetia de Sud sunt listate ca părţi componente ale Rusiei.
 
“Pe pagina oficială a Jocurilor Olimpice de la Londra, unde sunt publicate datele tuturor sportivilor – participanţi, la doi dintre aceştia – membri ai echipei ruse, Abhazia şi Osetia de Sud sunt menţionate ca teritorii ale Rusiei”, se spune într-o declaraţie difuzată pe 25 iulie de Comitetul Naţional Olimpic din Georgia, postată pe Facebook, citată de Unian.
 
“În mod particular, este vorba despre luptătorii Besik Kuduhove şi Denis Ţarguş. În biografia primului sportiv locul de naştere enumerat este “Osetia de Sud, Rusia”, iar în biografia celui de-al doilea – “Gudauta (un oraş din Abhazia), Rusia“, subliniază partea georgiană.
 
Urmariti link-ul pentru Foto legitimatiei sportsmenului:
http://www.arch.actualitati.md/md/md-foto-scandal-politic-urias-la-jocurile-olimpice/
0