1031

Manifestaţie ŞOCANTĂ în Rusia: Un protestatar şi-a CUSUT gura

Un pichet neobişnuit a avut loc în faţa catedralei Kazanski din Sankt-Petersburg. Un pictor rus a ales o metodă inedită de a protesta faţă de procesul intentat împotriva membrilor trupei de muzică punk Pussy Riot. Aceştia sunt judecaţi pentru interpretarea unui cîntec ce critică regimul lui Vladimir Putin, la Catedrala Isus Hristos Mîntuitorul.
 
Pictorul Piotr Pavlenski şi-a cusut gura în semn de protest împotriva arestării membrelor trupei Pussy Riot. De asemena, gestul a fost îndreptat împotriva cenzurii şi lipsei libertăţii de exprimare în Rusia.
 
Poliţia a chemat Salvarea şi protestatarul a fost preluat de medici.
 
„Într-o oarecare măsură, eu am stat ca o sculptură vie, nu am reacţionat la cererile poliţiei, ei nu ştiau ce să facă cu mine, mergeau în jurul meu, apoi au chemat Salvarea ca să mă examineze un psihiatru”, a relatat Pavlenski. Medicul psihiatru a declarat că el este sănătos şi l-a trimis acasă.
 
Amintim că luni, Tribunalul Hamovniceski din Moscova a declarat că pe 30 iulie vor începe audierile în cazul penal privind actul de huliganism din Catedrala Isus Hristos Mîntuitorul, de care sunt acuzate membrele trupei Pussy Riot.
 
http://www.arch.actualitati.md/md/md-manifestatie-socanta-in-rusia-un-protestatar-si-a-cusut-gura/
0