1054

Conducerea pune la cale DESCĂLECAREA lui Kotovski de la Chişinău

Complexul “Eternitate” nu va inclus în lista vestigiilor comuniste interzise de lege. Iar unele monumente ar putea fi înlocuite cu altele. Despre aceasta a declarat liberal-democratul Vladimir Hotineanu, ministru al Sănătăţii, cu referinţă la proiectul de lege pentru „condamnarea politică a acţiunilor ilegale ale regimurilor totalitare: nazismului, stalinismului, bolşevismului (comunismului)”, înregistrat de PLDM în Parlament.
 
Hotineanu a explicat că această iniţiativă nu vizează Complexul memorial “Eternitate”, care a fost construit în memoria soldaţilor cazuţi în război.
 
Complexul “Eternitate” nu poate fi egalat cu regimul totalitar”, a spus Vladimir Hotineanu în cadrul unei emisiuni la PublikaTV.
 
Afla pe CINE vor liberal-democratii in loc de Kotovschi:
http://www.arch.actualitati.md/md/md-conducerea-pune-la-cale-descalecarea-lui-kotovski-de-la-chisinau/
 
Proiectul de lege propus de PLDM are drept scop „condamnarea politică a acţiunilor ilegale ale regimurilor totalitare: nazismului, stalinismului, bolşevismului (comunismului), care au comis crime împotriva umanităţii prin genocid, deportări, foamete organizată, colectivizare forţată, represiuni politice ş.a.
 
De asemenea, potrivit documentului, va interzisă utilizarea simbolurilor regimurilor totalitare: nazist, stalinist şi cel comunist pentru partidele politice (propunerea de completare a art. 4 din Legea privind partidele politice nr. 294-XVI din 21.12.2007).
 
Actualităţi.md aminteşte că statuia lui Grigore Kotovski din Chișinău este prima statuie ecvestră din RSS Moldovenească din perioada sovietică. Iar Complexul Memorial “Eternitate” a fost construit pe 9 mai 1975.
0