1093

(video) Dodon speră că PCRM se „va trezi” şi va semna moţiunea de demitere a lui Şleahtiţchi

Încercările Partidului Socialiştilor de a-l destitui din funcţie pe ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, se pare că vor da rezultate avantajoase pentru Igor Dodon.
Astăzi, socialistul a susţinut un briefing de presă unde a declarat că PSRM se aşteaptă că Partidul Democrat va semna, în această săptămînă, moţiunea simplă iniţiată pentru demiterea lui Şleahtiţchi.
«Negocierile continuă. Sperăm că şi comuniştii se vor trezi şi vor susţine moţiunea, dar negociem mai intens cu Partidul Democrat. Chiar acum am vorbit cu domnul Dumitru Diacov care a reacţionat destul de pozitiv la propunerea socialiştilor”, a declarat Dodon.
Amintim că anterior, Dodon a declarat pentru presa din ţară că pînă astăzi, 5 iulie, moțiunea ar putea fi semnată de deputați din cadrul Alianței pentru Integrare Europeană.
Pe lîngă cele trei semnături ale grupul lui Dodon, şi doi din cei trei comunişti care tocmai au părăsit formaţiunea: Vadim Mişin şi Tatiana Botnariuc, la fel au semnat moţiunea de demitere a ministrului Educaţiei.
Amintim că socialiştii vor destituirea din funcţie a lui Şleahtiţchi, după ce acesta a dispus reintroducerea Istoriei Românilor în şcoli.
 
http://www.arch.actualitati.md/md/md-dodon-spera-ca-pcrm-se-va-trezi-si-va-semna-motiunea-de-demitere-a-lui-sleahtitchi/  
0