1064

Peste 40 de moldoveni, blocați în aeroportul din Sankt-Petersburg

43 de cetăţeni moldoveni, care urmau să zboare spre Chişinău, au rămas aseară blocaţi pe aeroportul din Sankt-Petersburg, din simplul motiv că nu mai aveau locuri în avion.

Pasagerii au fost nevoiţi să petreacă noaptea pe aeroport deoarece compania aeriană a trimis un avion prea mic.

Potrivit unui post de televiziune din Rusia, compania Air Moldova a trimis un avion prea mic. Aeronava model E90 poate transporta puţin peste 100 de călători, iar 43 de pasageri pur şi simplu nu şi-au găsit loc în avion.

„Au deconectat ecranele pentru înregistrare şi ne-au spus: "Nu sunt locuri". Am început să întrebăm ce s-a întâmplat, de ce nu sunt locuri, care este cauza, pentru că este prima oară când se întâmplă aşa ceva. Pasagerii sunt şocaţi, deoarece eu plecam pentru că mama mea este grav bolnavă, iar alt pasager zbura la înmormântare, la o rudă”, a declarat unul dintre moldovenii rămași în Sankt-Petersburg.

Potrivit administrației Air Moldova, incidentul a avut loc din cauza unei defecțiuni a avionului de pe cursă Airbus 320, care a fost înlocuit cu Embraier 90 cu o capacitate mai mică.

Administraţia aeroportului Pulkovo le-a propus pasagerilor să zboare cu escală prin Kiev, Istanbul, Frankfurt sau Moscova. Cu toate acestea, moldovenii ar putea să ajungă la Chişinău abia spre seara acestei zile. Pasagerii cărora li s-a refuzat îmbarcarea au fost cazaţi gratis într-un hotel. 10 dintre cetățenii moldoveni au solicitat să le fie rambursată suma costului biletului.


jurnal.md

0