1001

Afacerea „microbuzele morții”

http://www.union.md/images/poza_start/8340_0_1.jpg 

Accidentul care s-a produs ieri dimineață în Chișinău a creat discuții și revoltă atât în societate cât și în Primăria capitalei.

Afacerea „microbuzele morții” trebuie lichidată cât mai repede, menționează analistul politic Roman Mihăeș.
”În anul 2011 în R.M. au avut loc 2.825 accidente rutiere soldate cu 433 persoane decedate. Se vorbește mult despre monitorizarea video a traficului rutier, și în condițiile municipiului Chișinau, cel puțin în ce privește unele străzi principale e o chestiune care trebuie implementată de urgență”, scrie analistul politic Roman Mihăeș pe blogul său.

De asemenea, analistul consideră că Chișinăul are nevoie de circa o sută de autobuze noi moderne pentru a înlocui microbuzele, pe rutele principale, cu instalații de consum a gazelor naturale, pentru a fi econome.

”În cazul în care vor fi procurate aceste autobuze, vor fi periclitate interesele celor care se hrănesc din afacerea cu microbuze, aici este problema. Întrebarea ramâne deschisă – când Primaria Chișinău și CMC vor avea curajul să lichideze mafia care gestionează fraudulos afacerea care se numește “microbuzele morții” în mun.Chișinau?”, scrie analistul.

Menționăm că Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat ieri că e nemulţumit de faptul că în goana după bani, şoferii rutelor pun în pericol vieţile pasagerilor.

Acesta afirmă că situaţia nu mai poate fi tolerată, iar măsurile care vor fi întreprinse vor fi dure.
 
UNION

0