996

Un plop de peste 50 de ani s-a prăbuşit în curtea unui bloc din Capitală

Un plop s-a rupt şi a căzut în curtea unui bloc din sectorul Buiucani al Capitalei. Locatarii susţin că, în ultima perioadă, este al cincilea caz când ramurile copacilor bătrâni se prăbuşesc în curte. Ei susţin că au informat, de nenumărate ori, Asociaţia "Spaţii Verzi", dar autorităţile nu întreprind nimic pentru prevenirea unor astfel de situaţii.

Creanga de plop a căzut în curtea blocului numărul 26, de pe strada Coca.

"Ne-am speriat, am crezut că este cutremur. Dacă aceşti copaci cad peste noi, ne omoară", a relatat Natalia Rotaru, locatară.

Locatarii blocului susţin că reprezentanţii de la "Spaţii Verzi" cunosc această situaţie, dar, deocamdată, doar au marcat copacii care urmează să fie defrişaţi.

"Este deja al cincilea caz. Mai întâi a căzut o creangă în curte şi a defectat firele de curent electric. Majoritatea acestor copaci au peste 50 de ani şi sunt foarte slabi. În caz de vânt puternic, pot să cadă mai mulţi arbori", a spus Ion Rotaru, locatar.

"În curte se joacă mulţi copii. E straşnic. Am avut noroc, în acel moment, afară nu era niciun copil", a povestit Elena Untu, din acelaşi bloc.

Deşi au fost anunţaţi, angajaţii de la "Spaţii Verzi" s-au lăsat aşteptaţi, iar conducerea întreprinderii municipale nu a fost de găsit pentru a comenta cele întâmplate.

publika.md
0