1013

Patru adolescenţi din Franţa au executat şi incendiat un prieten



Patru tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani au mărturisit că au executat un prieten de aceeaşi vârstă cu două gloanţe în cap, după care i-au ars cadavrul într-o pădure din vestul Franţei, deoarece se temeau că acesta îi va denunţa pentru o spargere, transmite Realitatea.
 
Corpul victimei lor, un adolescent de 17 ani, a fost descoperit în noaptea de luni spre marţi, săptămâna curentă. Victima a fost identificată datorită telefonului mobil şi a unei bucăţi din cardul său bancar, găsite la fața locului.
Potrivit poliției, cei patru adolescenți și-au atras într-o adevărată capcană victima.
Arestaţi la doar câteva ore după comiterea crimei, cei patru tineri au afirmat că au decis să scape de prietenul lor pentru că se temeau că îi denunţă pentru o spargere desfăşurată la începutul lui martie. Arma utilizată, de calibru 5,5 milimetri, provenea de la această spargere şi a fost găsită la indicaţia suspecţilor.
 
Conform primelor elemente ale anchetei, tinerii şi-au programat „execuţia”. Ei şi-au sunat luni victima, iar unul dintre ei a venit să o caute cu un scuter pentru a o conduce la locul crimei. După sosirea victimei, aceştia au aşezat-o pe o buturugă şi i-au tras două gloanţe în ceafă, apoi i-au stropit cadavrul cu benzină şi i-au dat foc. Cele două focuri au fost trase de persoane diferite şi unul singur a fost mortal.
Mama tânărului ucis spune că fiul său „a fost executat cum se execută un câine".
Cei patru tineri, care locuiesc în oraşul La Feuillie sau în împrejurimi, nu aveau antecedente judiciare. Inculpaţii au fost duşi la diferite închisori din regiune şi riscă o pedeapsă de 20 de ani de detenţie, din cauză că sunt minori.
 
point.md
0